Feng Shui

Ilmoittautuminen tälle kurssille on nyt avautunut eli täytä ilmoittautumislomake niin olet varmasti mukana syksyn Feng Shui kurssilla!

Kodin FENG SHUI kurssi 

Muutos lähtee sinusta. Tule upean aiheen pariin oppimaan miten voit hyödyntää Feng Shuita kodissa itsesi ja perheen hyvinvointiin. Kyseessä on neljän kerran lyhytkurssi, jossa opit mitä on kodin Feng Shui.

  • LA 7.9 klo 14-17 Feng Shuin tärkeimmät perusteet kuten energian liike kotona, aktiiviset ja passiiviset tilat (yin & yang), kodin viisi elementtiä eli värit ja muodot sisustuksessa, elämän 9 aluetta ja miten löydät nämä alueet kotoa (bagua kartan asettaminen kodin pohjapiirrokseen). 
  • LA 5.10 klo 14-17 Kodin elämänalueet Feng Shuin mukaan osa 1/3 => mennään läpi alueet 3, 4 ja 9 eli perhe ja hyvinvointi, vauraus ja onni, maine ja menestys. Mennään läpi jokaisen alueen merkitys, värit, muodot ja materiaalit sekä alueelle sopivat tehosteet.
  • LA 9.11 klo 14-17 Kodin elämänalueet Feng Shuin mukaan osa 2/3 => mennään läpi alueet 2, 5 ja 8 eli rakkaus ja parisuhde, terveys, viisaus ja opiskelu. Mennään läpi jokaisen alueen merkitys, värit, muodot ja materiaalit sekä alueelle sopivat tehosteet.
  • LA 7.12 klo 14-17 Kodin elämänalueet Feng Shuin mukaan osa 3/3 => mennään läpi alueet 7, 6 ja 1 eli lapset & luovat projekti, auttavat ystävät, työ ja uudet alut. Mennään läpi jokaisen alueen merkitys, värit, muodot ja materiaalit sekä alueelle sopivat tehosteet.

Paikka: SoulGardenin tila Piirillä, Hallintola rakennus, Seuralantie 5 C, Seinäjoki. PS: Tilaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Hinta: 239€ (sis. alv 24%) kaikki neljä kurssipäivää. Tahtoessasi voit maksaa jokaisen osan erikseen ennen kurssin alkua eli 60€/krt. 

Peruutusehdot: kurssille ilmoittautuminen on sitova, koska sen perusteella varaan paikan kurssilta juuri sinulle. 

Ilmoittautuminen: Täytä alla oleva ilmoittautumislomake ja olet mukana syksyn kurssilla. Saat maksutiedot/laskun elokuussa lähempänä kurssia antamaasi sähköpostiin tai maksa kurssi heti ilmoittautumisen yhteydessä suoraan verkkokaupassa (maksutapoina kaupassa on pankkipainikkeet ja luottokortti).  

Voit maksaa kurssin ilmoittautumisen yhteydessä myös heti verkkokaupassa, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa kuvapainikketta. 

Mitä Feng Shui tarkoittaa?

Lyhyesti sanottuna => Feng Shuissa tarkastellaan tasapainoa (yin & yang), elementtien harmoniaa (viisi elementtiä), sekä millä tavalla koti symboli meidän elämää esim. parisuhdetta tai työasioita (bagua). Noudattamalla Feng Shuin periaatteita voit luoda terveemmän ja onnellisemman elinympäristön. Feng Shui opastaa ihmisiä, jotka ovat kadottaneet luontaisen herkkyytensä elää ja sisustaa kotia harmonisella tavalla. Siinä annetaan vinkkejä, mitä voi tehdä jos tahtoo muuttaa jotakin elämässä. Feng Shuita voi käytännönläheisesti toteuttaa missä tahansa omilla symboliarvoilla ja kulttuuriperimällä. 

Minun taustani

Ajattelen, että kun ihmisellä on syvä yhteys luonnon kanssa, hän tekee aina Feng Shuita hyvin luonnollisella tavalla. Olen itse opiskellut intuitiivista ja klassista Feng Shuita; käytän pääasiassa klassisen tyylisuunnan metodeja sekä omaa intuitiivista herkkyyttä. Työkaluja ovat Feng Shui kompassi, ilmansuunnat, lentävät tähdet ja muodot. Opiskelin Feng Shuin ammatiksi saakka 2000 luvun alkupuolella ja Feng Shui konsultiksi valmistuin vuonna 2004 (The European School of Feng Shui ja The Imperial School of Feng Shui and Chinese Horoscopes). Tein konsultointeja hurjan määrän 10 vuoden ajan eli kiersin ihmisten koteja ja myös muutamia yrityksiä. Tämä antoi paljon kokemusta ja tietoa itselleni siitä kuinka Feng Shui vaikuttaa käytännössä ihmisten elämässä. Tällä hetkellä en tee konsultointitöitä, mutta koetan jakaa tietojani tässä asiassa muilla tavoin. 

Ensi syksynä on siis tulossa tuo neljän kerran lyhytkurssi Feng Shuin perusteista Seinäjoella eli jos kiinnostuit niin tule mukaan Feng Shuin kiehtovaan maailmaan =D Kurssi pidetään Soul Gardenin tilassa, Piirillä (Hallintola rakennus, Seuralantie 5 C, Seinäjoki). Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Ilmoittautuminen tähän syksyn kurssille on avoinna! 

PS: Jos tahdot lukea enemmän Feng Shuin alkuperästä niin skrollaa sivun loppuun. Puu Lohikäärmeen vuosi 2024

Puu lohikäärmeen vuosi alkoi aurinkokalenterin mukaan 4.2.2024 vaikka Kiinalaista uuttavuotta vietettiin kuukalenterin mukaan 10.2.2024 uudenkuun aikana. 

Olkoon tämä vuosi meille kaikille uusien asioiden ja rohkeuden aikaa! 


Feng Shui ajanjakso 9 (2024-2044)

Helmikuun 4. pv 2024 siirryimme Feng Shuin mukaan virallisesti uuteen aikakauteen 9, joka kestää seuraavat 20 vuotta. Jippii ja onnea meille kaikille. Tulen ajanjakso alkoi & vauhti kiihtyy =D   

Maan magneettiset voimat ovat aina jatkuvassa liikkeessä planeettojen liikkeen mukaan, joten Feng Shui -vaikutuksetkaan eivät pysy vakiona.  Jos olet perillä Feng Shuin baguasta ja lentävät tähdet systeemistä, tiedät, että on olemassa numerot 1-9 ja on myös olemassa yhteensä 9 ajanjaksoa. Jokainen jakso kestää 20 vuotta ja täydellinen sykli kestää 180 vuotta. Esimerkiksi 20 vuoden välein Saturnus ja Jupiter asettuvat uuteen linjaukseen ja kun tällainen kohdistus tapahtuu, vaikutukset tuntuvat täysin muutaman vuoden kuluttua. Viimeksi tämä linjaus tapahtui joulukuussa 2020 ja toisten mielestä olemme lähteneet siitä hiljalleen siirtymään kohti 9 ajanjaksoa.

Jakso 8 on ollut 2004 -2023 eli 8. ajanjakson sykli loppui "virallisesti" uuden vuoden alkaessa 4.2.2024.  Elimme  vahvan maan aikaa (maa elementti) viimeiset 20 vuotta. Tämä maaelementin energia edusti vakautta ja ravintoa, juurtumista paikalleen. 8 ajanjaksoa symboloi Ken trigrammi baguassa, sitä edusti vuori, koillisen alueella ja henkilönä nuori mies. Tänä kautena nuorilla miehillä oli suuri osuus johtotehtävissä ja heidän merkittävä panos työasioissa sekä suorituksissa kasvoi. Koulut ja yliopistot kukoistivat ja nuoret yrittäjät nousivat esiin. Koska ajanjaksolla 8 maa elementti oli hallitseva, niin näimme valtavan trendin kiinteistöalalla ja muilla maa-asioihin liittyvillä aloilla, ihmiset investoivat niihin ja ansaitsivat niillä paljon rahaa.

Meidän 9. ajanjakso eli tulen aikakausi on virallisesti alkamassa 4. helmikuuta 2024. Tämä on suuri muutos kaikille rakenteille maailmanlaajuisesti ja on uusi mahdollisuus meille kaikille! Uusi aikakausi saa ihmiset innostumaan ja toivo herää tulevaisuuden suhteen. Monien Feng Shui -mestarien mukaan tämä jakso tuo enemmän onnea kuin edellinen aikakausi. 

Jaksoa 9 symboloi tulielementti; aurinko, päivänvalo ja kirkkaus. Tuli elementissä on kyse intohimosta, luovuudesta, muutoksesta ja inspiraatiosta. Se liittyy myös maineeseen, tunnustukseen, johtajuuteen ja henkisyyteen. Bagua trigrammissa nro 9 on etelässä ja sitä edustaa perheen keskimmäinen tytär, joka tarkoittaa sitä että maailmassa tulee olemaan enemmän voimakkaita keski-ikäisiä naisia. Voisi sanoa, että alkaa naisjohtajien ajanjakso, jota on odotettu monissa maissa =>  Divine Feminine Power.

Ajanjakso 9 on innovaation, muutoksen, kasvun ja jännityksen aikaa. Se on myös mahdollisuuksien, kuten uusien teknologioiden, sosiaalisten liikkeiden ja henkisen heräämisen aikaa. Tämän muutoksen vuoksi kaikki, kuten suotuisat suunnat talon ostossa, onnenvärit, uratrendit, työmahdollisuudet jne. ovat erilaisia. 

Terveys ajanjaksolla 9

Tulielementti edustaa sydäntä, ohutsuolta, silmiä, kieltä ja rintakehän elimiä. Sydän sijaitsee kehon keskellä ja hallitsee kaikkia muita elimiä. Se hallitsee verenkiertoa, tietoisuutta ja tunteita. Seuraava tärkeä elin on ohutsuoli, joka erottaa puhtaan epäpuhtaasta ruoasta. Kolmanneksi kielellä on kyky maistaa ja se on yhteydessä sydämeen, joten 9 ajanjaksolla tulisi syödä ruokia, jotka stimuloivat syljeneritystä. Neljänneksi silmät eli varmista, ettet käytä niitä liikaa digitaaliaikana. Ota tauko kaikista digitaalisista laitteista ja nauti luonnosta. Rintakehä on myös tärkeä hengitykselle, joten yritä olla tupakoimatta tai juomatta liikaa alkoholia. Treenaa tai tee harjoituksia enemmän ulkona saadaksesi raitista ilmaa. Näitä kaikkia kehon osia tulisi ravita ja suojata erittäin hyvin ajanjaksolla 9.


Lentävät tähdet vuonna 2024

Energia muuttuu ajan myötä. Siksi ajan ulottuvuutta ei voi jättää huomiotta Feng Shuissa. Kiinalaiset mittaavat aikaa sekä kuu- että aurinkokalentereilla. Aurinkokalenteria käytetään kuitenkin aikaulottuvuuden tutkimiseen ja tämä menetelmä tunnetaan nimellä  lentävät tähdet.

Lentäviä tähtiä seurataan Feng Shuissa siksi, koska ne paljastavat mitkä alueet kotona ovat hyviä ja huonompia. Jos huonompia tähtiä sijoittuu esim. makuuhuoneeseen ne voivat tuoda mukanaan epäonnea tai terveyshuolia.  Positiivisia tähtiä kannattaa aktivoida, jotta saa niistä suurimman hyödyn ja huonompia tähtiä eliminoidaan tai viedään niiltä voimia, jotta ne ei vaikuta meidän elämään. 


Feng Shuin taustaa

Feng Shui on osa vanhaa kiinalaista filosofiaa ja metafysiikkaa, se on tiede siitä kuinka energia ja elementit liikkuvat ja työskentelevät harmoniassa keskenään. Kirjaimellisesti Feng Shui tarkoittaa Tuuli & Vesi, jotka ovat kaksi tärkeää elämän perusenergiaa; Zang Feng = tyynnyttää tuulta ja Te Shui = etsiä vettä. Yhdeltä nimeltä kutsutaan geomantiaksi, joka tarkoittaa maan energiavirtausten tutkimista. Feng Shuissa me opimme ymmärtämään energian liikkeitä ympäristössä ja sitä, kuinka maaston eri muodot ja rakennelmat vaikuttavat meihin hienovaraisella tavalla.

Feng Shuin kehityksen historia voidaan jäljittää yli 5000 vuoden taakse, sen filosofiaa löytää I Ching (muutosten kirjan) opetuksista n. 6000 vuotta sitten. Kiinalaiset maanviljelijät tutkivat säätä, vuodenaikoja ja maan muotoja tuhansia vuosia. Tarkoitus oli hyvin käytännöllinen eli löytää parhaimmat paikat yhteisöille, kodin rakentamiselle ja ruoan viljelyyn. Oppineet vertasivat taivaan vaikutuksia näihin maan tapahtumien tutkimuksiin ja alettiin ymmärtää kuinka chin virtaus vaikuttaa yksittäisten ihmisten ja koko kansakuntien kohtaloon. 

Feng Shuin voima oli niin vaikuttavaa, että tämä tieto vietiin keisarin palatseihin. Palatsiin pestattiin henkilöitä, jotka olivat lahjakkaita monissa eri Feng Shui tyyleissä kuten Ba Chop, Sam Hap, Sam Yuan ja Yuen Hom. Feng Shui mestareiden tarkoitus olikin pitää maan johtaja sekä kansa voimissaan ja kukoistavana. Imperiaalinen Feng Shui nimi on annettu Feng Shui tyylisuunnalle, joka kehittyi ylhäisissä Imperiaalisen Kiinan palatseissa. Ensiksi Feng Shuita käytettiin yleisimmin määrittelemään parhaimmat hautapaikkojen sijainnit, mutta myöhemmin sitä käytettiin palatsien, hallintorakennusten ja monumenttien asettamiseen sekä lopuksi kokonaisia kaupunkeja suunniteltiin ja rakennettiin Feng Shui periaatteiden mukaan. Ajan kuluessa Feng Shuin klassinen käyttäminen kehittyi sisältämään tarkkoja huomioita ympäröivästä maailmasta ja siitä kuinka maan energia vaikutti meidän jokapäiväiseen elämään. 

Käytännössä Feng Shui ammattilaisen tulee ymmärtää kosmologian vaikutus maahan sekä tietää kuinka astronomia ja astrologia vaikuttavat rakennusten sijoittamiseen. Tulee myös ymmärtää sään vaikutuksia ja luonnonvoimia eli miten ne käyttäytyvät rakennuksissa ja niiden ympäristössä. Maan magneettikentän tuntemus on hyödyksi ja se kuinka se vaikuttaa ihmisiin (vesisuonet ym. maan säteily).