Feng Shui

Feng Shui antaa tietoa siitä, kuinka energia ja elementit vaikuttavat meihin ja kuinka voimme  parhaiten pitää ne tasapainossa keskenään. Feng Shui on osa muinaista kiinalaista filosofiaa ja metafysiikkaa, mutta esim. Tiibetistä löytyy vastaava järjestelmä, jota kutsutaan nimellä Sa Che. Intiassa on oma järjestelmä, jota kutsutaan nimellä Vastu ja myös Suomessa esi-isämme ottivat huomioon talojen hyvät sijainnit rakentaessaan niitä. Feng Shuin ensisijaisena päämääränä on saavuttaa harmonia ihmisen, rakennusten ja ympäristön välillä. Noudattamalla Feng Shuin periaatteita voit luoda terveemmän ja onnellisemman elinympäristön. 

Kirjaimellisesti Feng Shui tarkoittaa Tuuli & Vesi, jotka ovat kaksi tärkeää elämän perusenergiaa (Zang Feng = Tyynnyttää tuulta ja Te Shui= Etsiä vettä). On sanonta, että "Chi ratsastaa tuulessa ja hajottaa, mutta säilyttää silloin, kun se kohtaa vettä". Feng Shuissa me opimme ymmärtämään energian liikkeitä ympäristössämme ja sitä, kuinka talojen muodot ja sisustus vaikuttavat meihin hienovaraisella tavalla. Paikan maaston muodot ja fyysinen ympäristö vaikuttavat energian "chin" kulkuun.

Feng Shuin historia voidaan jäljittää yli 5000 vuoden taakse, sen filosofiaa on löytynyt I Ching:n opetuksista n. 6000 vuotta sitten (I Ching = kiinalainen muutosten kirja). Vuosituhansia kiinalaiset maanviljelijät tutkivat säätä, vuodenaikoja ja maan muotoja. Heidän tarkoitus tälle oli hyvin käytännöllinen eli piti löytää parhaimmat paikat mihin rakentaa kodit ja missä viljellä ruokaa. Viisaat oppineet tutkivat taivaan vaikutuksia näihin maan pinnalla oleviin tapahtumiin ja ymmärrettiin kuinka chin virtaus vaikutti ihmisten ja koko kansakuntien kohtaloon. Feng Shuin voima oli niin vaikuttavaa, että tämä tieto vietiin keisarien palatseihin. Palatsiin pestattiin henkilöitä, jotka olivat lahjakkaita monissa eri Feng Shui tyyleissä kuten Ba Chop, Sam Hap, Sam Yuan ja Yuen Hom. Feng Shui mestareilta edellytettiin, että he pitävät maan johtajan sekä kansan voimissaan ja kukoistavana. 

Imperiaalinen Feng Shui nimi on annettu Feng Shui tyylisuunnalle, joka kehittyi ylhäisissä Imperiaalisen Kiinan palatseissa. Ensiksi Feng Shuita käytettiin määrittelemään parhaimmat hautapaikkojen sijainnit, koska tämä vaikutti lasten ja tulevien sukupolvien elämään. Myöhemmin sitä käytettiin palatseiden, hallintorakennusten ja monumenttien asettamiseen sekä lopuksi kokonaisia kaupunkeja suunniteltiin ja rakennettiin Feng Shui periaatteiden mukaan. Ajan kuluessa Feng Shuin klassinen käyttäminen kehittyi sisältämään tarkkoja mittauksia ympäröivästä maailmasta ja siitä kuinka maan energia vaikutti  jokapäiväiseen elämään.

Käytännössä Feng Shuita käyttäessä tarvitsee ymmärtää kosmologian vaikutuksia maahan ja olla tietämystä siitä kuinka myös astronomia ja astrologia vaikuttavat rakennusten sijoittamiseen. Tulee ymmärtää sään vaikutuksia ja luonnonvoimia eli miten ne käyttäytyvät rakennuksissa ja niiden ympäristössä. Maan magneettikentän tuntemus on hyödyksi ja etenkin tieto sen vaikutuksesta ihmisiin (vesisuonet ym. maan säteily).  Feng Shui konsultti voi opastaa ihmisiä, jotka ovat kadottaneet luontaisen herkkyytensä elää ja sisustaa kotinsa harmonisella tavalla. Feng Shuissa annetaan vinkkejä, mitä voi tehdä jos tahtoo muuttaa jotakin elämässään. Feng Shuita voi käytännönläheisesti toteuttaa missä tahansa omilla symboliarvoilla ja kulttuuriperimällä. 

Konsultointihinnat ja tietoni löydät täältä: Konsultoinnit ja tulkinnat