Feng Shui


Puu Lohikäärmeen vuosi 2024

Puu lohikäärmeen vuosi alkaa aurinkokalenterin mukaan 4.2.2024 vaikka Kiinalaista uuttavuotta vietetään  kuukalenterin mukaan 10.2.2024 uudenkuun aikana. 

Olkoon tämä vuosi meille kaikille uusien asioiden ja rohkeuden aikaa! 


Ajanjakso 9 (2024-2044)

Maan magneettiset voimat ovat aina jatkuvassa liikkeessä planeettojen liikkeen mukaan, joten Feng Shui -vaikutuksetkaan eivät pysy vakiona.  Jos olet perillä Feng Shuin baguasta ja lentävät tähdet systeemistä, tiedät, että on olemassa numerot 1-9 ja on myös olemassa yhteensä 9 ajanjaksoa. Jokainen jakso kestää 20 vuotta ja täydellinen sykli kestää 180 vuotta. Esimerkiksi 20 vuoden välein Saturnus ja Jupiter asettuvat uuteen linjaukseen ja kun tällainen kohdistus tapahtuu, vaikutukset tuntuvat täysin muutaman vuoden kuluttua. Viimeksi tämä linjaus tapahtui joulukuussa 2020 ja toisten mielestä olemme lähteneet siitä hiljalleen siirtymään kohti 9 ajanjaksoa.

Jakso 8 on ollut 2004 -2023 eli 8. ajanjakson sykli on "virallisesti" loppumassa uuden vuoden alkaessa 4.2.2024.  Olemme eläneet vahvan maan aikaa (maa elementti) viimeiset 20 vuotta. Tämä maaelementin energia edusti vakautta ja ravintoa, juurtumista paikalleen. 8 ajanjaksoa symboloi Ken trigrammi baguassa, sitä edusti vuori, koillisen alueella ja henkilönä nuori mies. Tänä kautena nuorilla miehillä oli suuri osuus johtotehtävissä ja heidän merkittävä panos työasioissa sekä suorituksissa kasvoi. Koulut ja yliopistot kukoistivat ja nuoret yrittäjät nousivat esiin. Koska ajanjaksolla 8 maa elementti oli hallitseva, niin näimme valtavan trendin kiinteistöalalla ja muilla maa-asioihin liittyvillä aloilla, ihmiset investoivat niihin ja ansaitsivat niillä paljon rahaa.

Meidän 9. ajanjakso eli tulen aikakausi on virallisesti alkamassa 4. helmikuuta 2024. Tämä on suuri muutos kaikille rakenteille maailmanlaajuisesti ja on uusi mahdollisuus meille kaikille! Uusi aikakausi saa ihmiset innostumaan ja toivo herää tulevaisuuden suhteen. Monien Feng Shui -mestarien mukaan tämä jakso tuo enemmän onnea kuin edellinen aikakausi. 

Jaksoa 9 symboloi tulielementti; aurinko, päivänvalo ja kirkkaus. Tuli elementissä on kyse intohimosta, luovuudesta, muutoksesta ja inspiraatiosta. Se liittyy myös maineeseen, tunnustukseen, johtajuuteen ja henkisyyteen. Bagua trigrammissa nro 9 on etelässä ja sitä edustaa perheen keskimmäinen tytär, joka tarkoittaa sitä että maailmassa tulee olemaan enemmän voimakkaita keski-ikäisiä naisia. Voisi sanoa, että alkaa naisjohtajien ajanjakso, jota on odotettu monissa maissa =>  Divine Feminine Power.

Ajanjakso 9 on innovaation, muutoksen, kasvun ja jännityksen aikaa. Se on myös mahdollisuuksien, kuten uusien teknologioiden, sosiaalisten liikkeiden ja henkisen heräämisen aikaa. Tämän muutoksen vuoksi kaikki, kuten suotuisat suunnat talon ostossa, onnenvärit, uratrendit, työmahdollisuudet jne. ovat erilaisia. 

Terveys ajanjaksolla 9

Tulielementti edustaa sydäntä, ohutsuolta, silmiä, kieltä ja rintakehän elimiä. Sydän sijaitsee kehon keskellä ja hallitsee kaikkia muita elimiä. Se hallitsee verenkiertoa, tietoisuutta ja tunteita. Seuraava tärkeä elin on ohutsuoli, joka erottaa puhtaan epäpuhtaasta ruoasta. Kolmanneksi kielellä on kyky maistaa ja se on yhteydessä sydämeen, joten 9 ajanjaksolla tulisi syödä ruokia, jotka stimuloivat syljeneritystä. Neljänneksi silmät eli varmista, ettet käytä niitä liikaa digitaaliaikana. Ota tauko kaikista digitaalisista laitteista ja nauti luonnosta. Rintakehä on myös tärkeä hengitykselle, joten yritä olla tupakoimatta tai juomatta liikaa alkoholia. Treenaa tai tee harjoituksia enemmän ulkona saadaksesi raitista ilmaa. Näitä kaikkia kehon osia tulisi ravita ja suojata erittäin hyvin ajanjaksolla 9.


Lentävät tähdet vuonna 2024

Energia muuttuu ajan myötä. Siksi ajan ulottuvuutta ei voi jättää huomiotta Feng Shuissa. Kiinalaiset mittaavat aikaa sekä kuu- että aurinkokalentereilla. Aurinkokalenteria käytetään kuitenkin aikaulottuvuuden tutkimiseen ja tämä menetelmä tunnetaan nimellä  lentävät tähdet.

Lentäviä tähtiä seurataan Feng Shuissa siksi, koska ne paljastavat mitkä alueet kotona ovat hyviä ja huonompia. Jos huonompia tähtiä sijoittuu esim. makuuhuoneeseen ne voivat tuoda mukanaan epäonnea tai terveyshuolia.  Positiivisia tähtiä kannattaa aktivoida, jotta saa niistä suurimman hyödyn ja huonompia tähtiä eliminoidaan tai viedään niiltä voimia, jotta ne ei vaikuta meidän elämään.