Qigong

Ilmoittautuminen tälle kurssille on nyt avautunut eli täytä ilmoittautumislomake ja olet mukana syksyn Qigong kurssilla!

Aloita lauantaiaamu energisoivilla ja hoitavilla qigong liikkeillä. Pidän 4 x qigong kurssin, joissa jokaisella kerralla on eri teema.  Keskitymme qigong harjoituksiin, jotka tasapainottavat meitä myös vuodenajat huomioiden. Harjoituksia on 1 krt/kk välillä syys-joulukuu. Pystyt osallistumaan joko kaikkiin syksyn harjoituksiin (suositus) tai yksittäiseen osioon erikseen. Voit tulla mukaan vaikka tietoa qigong harjoituksista ei olisi ennestään eli ohjaan jokaisen liikkeen alusta loppuun.

Laita päivät ja klonajat jo kalenteriin ylös

 • LA 7.9 klo 10-11:30 Tämän qigong harjoituksen tarkoituksena on tehdä energian kulkua parantavia liikkeitä koko kehon hyvinvointiin. Teemme harjoituksia kehon tärkeimmille sisäelimille ja avaamme meridiaaneja qigongin avulla.
 • LA 5.10 klo 10-11:30 Tämän Qigong harjoituksen tarkoituksena on tukea hengityselimiä ja virkistää keuhkoja syksyn vuodenaikana. Teemme harjoituksia tasapainottaen koko kehoa, mutta keskitymme enemmän tällä tunnilla hengitykseen, keuhkoihin ja kehon yläosaan.
 • LA 9.11 klo 10-11:30 Tämän qigong harjoituksen tarkoitus on tehdä energian kulkua parantavia liikkeitä alaselkään, lantioon ja jalkoihin. Teemme harjoituksia tasapainottaen koko kehoa, mutta keskitymme enemmän tällä tunnilla helpottamaan kipuja alaselässä ja lantiossa eli keskitymme kehon alaosaan. 
 • LA 7.12 klo 10-11:30 Tämän Qigong harjoituksen tarkoituksena on vahvistaa munuaisia ja tukea immuniteettia kun siirrymme kohti talven kylmää vuodenaikaa. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan talvi on vesi elementin vuodenaika ja se on yhteydessä munuaisiin/virtsarakkoon. Näiden elinten oikeanlainen toiminta on yhteydessä meidän luustoon, selkärankaan, luuytimeen, aivoihin ja lisääntymiselimiin. Tällä tunnilla teemme harjoituksia, jotka ovat erityisen hyödyllisiä energian säilyttämiseksi ja hyvän terveyden ylläpitämiseksi talviaikaan. 

Paikka: Tunnit pidetään Soul Gardenin tilassa Seinäjoella. Hallintola rakennus, Seuralantie 5 C, Seinäjoki. Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Hinta: Qigong kurssin hinta on 60€ (sis. alv 10%) ja sisältää kaikki neljä harjoitusta. Hinta on 19€/krt, jos osallistut yksittäiselle tunnille. 

Ilmoittautuminen: Täytä alla oleva ilmoittautumislomake ja olet mukana syksyn kurssilla. Saat maksutiedot elokuussa lähempänä kurssia antamaasi sähköpostiin. Voit myös maksaa kurssin jo nyt suoraan verkkokaupasta (maksutapoina kaupassa on  pankkipainikkeet ja luottokortti). 

Voit maksaa kurssin ilmoittautumisen yhteydessä myös heti verkkokaupassa, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa kuvapainikketta. Kaupasta löydät sekä 4 x kurssin sekä yksittäiset päivät. 

Qigongin hyödyt terveyteen ja hyvinvointiin

 • alentaa verenpainetta
 • lievittää ahdistusta ja masennusta
 • auttaa unettomuuteen
 • helpottaa kroonisia kipuja
 • vahvistaa immuniteettia
 • positiivisia vaikutuksia luustoon
 • positiivisia vaikutuksia sydän- ja verisuonien terveyteen
 • parantavaa tasapainoa
 • puhdistaa kehoa
 • antaa uutta elinvoimaa ja energiaa

Minä: Taiji & Qigong harjoitteluni alkoivat jo 30 vuotta sitten ja minulla on ollut useita opettajia. Vuosien varrella olen harjoitellut erilaisia taijityylejä ja sarjoja. Vaikka lähivuosien aikana olen keskittynyt enemmän joogaan ja sen opettamiseen, niin qigong harjoitukset ovat kulkeneet rinnalla ja palaan niihin aina uudelleen ja uudelleen niiden loistavien terveysvaikutusten takia.

Mietityttääkö joku asia kurssiin liittyen? Lisätiedot ja kysymykset: kati.torkko@gmail.com

Mitä qigong on? 

Siinä käytetään hengitystekniikkaa, lempeitä liikkeitä ja meditaatiota puhdistamaan, vahvistamaan ja voimistamaan elämän energiaa (qi/chi). Qigongin harjoittaminen parantaa terveyttä, lisää elinvoimaa ja tuo rauhallisen mielen. Termi "qigong" on yhdistelmä kahdesta sanasta: "qi", joka tarkoittaa "hienovaraista hengitystä" tai "elinvoimaa" ja "gong", joka tarkoittaa "säännöllisen harjoittelun kautta kehitettyä taitoa."

Mistä se on peräisin? 

Qigong on juurtunut syvään kiinalaiseen lääketieteeseen sekä kamppailulajeihin (wushu). Useimmat qigongin muodot ovat peräisin taolaisuudesta ja ne keskittyivät henkilökohtaisen terveyden edistämiseen ja ylläpitämiseen. Myöhemmin qigongista syntynyt Taiji (taijiquan) on hieman erilainen perimältään; Taiji syntyi kamppailulajina, mutta nykyään siinäkin keskitytään enemmän terveyteen ja kuntoutukseen. Nykyään ihmiset ympäri maailmaa tekevät qigongia ja taijin suuntauksia saadakseen hyötyä terveyteen ja hyvinvointiin.