Terveysliikunta Jooga & Qigong

Minut voi tilata pitämään jooga-tai qigongohjauksia ryhmille tilaajan omissa tiloissa (olen ohjannut myös  tutustu taijiin tunteja). Nämä soveltuvat mm. tyky/tyhy päiviin yms.    

Kesto: 2 h  Hinta: 200-250€ + alv + km:t 

Jooga 

Kuvaus: Ohjaan lempeää ja klassista hathajoogaa, joten tämä soveltuu erinomaisesti silloin, jos ryhmä tahtoo enemmän rentoutu ja nauttia lempeästä joogasta. Liikkeet tehdään pääosin lattiatasossa ja sisältävät venyttäviä, avaavia ja rentouttavia asanoita. Lopuksi ihanan pitkä ohjattu loppurentoutus. Tämä soveltuu suurimmalle osalle kuntoon tai ikään katsomatta. Toivomuksesta voin suunnitella myös dynaamisemman hathajoogan tai passiivisemman yinjoogaharjoituksen eli suunnittelen joogan teidän ryhmän tarpeiden mukaan. 

Varustus: joustavat vaatteet, lämmin alusta/joogamatto. Rentoutusta varten voi varata viltin yms. 

Mitä jooga on? Ohjaamani jooga-ja muut harjoitukset ovat hyvin lempeitä ja hoitavia, jokainen tekee harjoitukset omaa itseä kuunnellen. Sanskriitin kielellä jooga tarkoittaa yhdistymistä tai liittoa eli ihmisen fyysinen, psyykkinen ja henkinen olemus yhdistyvät ja auttavat sinua olemaan tasapainoisempi ja elinvoimaisempi. Jooga-asennot eli asanat auttavat pitämään kehon notkeana, joustavana ja hyvässä kunnossa. Jooga auttaa pitämään nivelet liikkuvana, parantaa ryhtiä, auttaa sisäelinten toimintaan ja tasapainottaa hormonitoimintaa. Harjoitukset vaikuttavat fyysisen kehon lisäksi myös energiakehoon, puhdistaen, tasapainottaen ja elvyttäen sitä. Joogaharjoituksien jälkeen ohjaan lyhyen itsehieronnan. Hieronta viimeistelee asanoiden uudistavan vaikutuksen. Se vaikuttaa mm. lymfanestekiertoon, energiatasapainoon, rentouttaa ja tekee hyvää iholle. 

Minä:  olen opettanut joogaa vuodesta 2008 saakka, jolloin sain joogaopen & meditaatio-ohjaajan paperit Ananda Seva Ry:n koulutuksesta (RYT200).

Qigong

Kuvaus: Ohjaan energisoivia qigong harjoituksia. Parin tunnin aikana käymme läpi muutamia liikkeitä ja niiden terveysvaikutuksia. Nämä qigongharjoitukset ovat yksinkertaisia oppia ja soveltuvat kaikenikäisille. Harjoitukset tehdään seisaallaan. 

Varustus: joustavat vaatteet + matalapohjaiset tennarit/tossut, jos löytyy. Aloitamme istuaalta ja toiveiden mukaan voimme lopettaa selän rentoutukseen, joten silloin varustuksena myös oma makuualusta (viltti tai joogamatto)

Mitä Qigong on? Qigong (kirjoitetaan myös chikung) on voimakas parantamismenetelmä ja "energy medicine". Siinä käytetään hengitystekniikkaa, lempeitä liikkeitä ja meditaatiota puhdistamaan, vahvistamaan ja voimistamaan elämän energiaa (qi/chi). Qigongin harjoittaminen parantaa terveyttä, lisää elinvoimaa ja tuo rauhallisen mielen. 

Minä: Taiji & Qigong harjoitteluni alkoivat yli 20 vuotta sitten ja minulla on ollut useita opettajia. Vuosien varrella olen harjoitellut erilaisia taijityylejä ja sarjoja. Olen opettanut viime vuosien aikana Yang tyylin Taijiquan perussarjoja, mutta toistaiseksi tahdon keskittyä ohjauksissa enemmän Qigong-harjoituksiin.