Mala, the Impermanence of Life (luu)

Näitä maloja käytetään tiibetinbuddhalaisissa harjoituksissa ja perinteisesti kallot edustivat kuolemaa Tiibetissä. Buddhalaiset sisällyttivät pääkallot maloihin edustamaan elämän katovaisuutta ja ihmisen asiantuntemuksen rajoituksia. Kallonmuotoiset malat auttavat mantraajia pohtimaan kuoleman väistämättömyyttä ja tarvetta hyväksyä myötätuntoinen elämä.

Luumaloja käytetään yleensä ns. " wrathful" harjoituksissa, kuten Mahakala tai Vajrakilaya. Tämä johtuu siitä, että nämä jumalat käyttävät luukoristeita muistutuksena kuolevaisuudestamme ja elämän lyhyydestä. Eli jos teet mantraharjoituksia malalla, niin nämä eivät sovellu rauhanomaisiin mantraharjoituksiin, kuten Avalokiteshvara tai Tara harjoituksiin.

Malaa voi myös säilyttää alttarilla, jos tahdot sen itsellesi ilman harjoitteluajatusta.

PS: Luu on joko jakin, peuran tai vesipuhvelin, luumalojen takia ei ole vahingoitettu kyseisiä eläimiä vaan luut poimitaan paikasta, minne loput jäännökset jätetään hyödynnettäväksi. Tiibetissä on ajatus, että mitään ei heitetä hukkaan vaan kaikki koetetaan palauttaa luonnon kiertokulkuun mahdollisuuksien mukaan.    

24,90 €